Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy z fasolą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić. Ostudzoną fasolę zmiksować.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, jeszcze gorące dobrze utłuc albo przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy ziemniaczanej dodać obie mąki, jajko i sól. Wszystkie dokładnie wyrobić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać do niej zmiksowaną fasolę, wymieszać, doprawić. Z ciasta formować pyzy, wkładając do środka fasolowy farsz. Zalepiać, formować kulki. Wrzucać pyzy na osoloną wodę i gotować kilka minut.
Aby pyzy nie były mdłe w smaku, warto fasolowy farsz mocno doprawić, dodając do niego siekany czosnek, szczyptę chili oraz zioła, najlepiej oregano, kmin rzymski.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium