Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy śląskie ze skwarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1474
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1474
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Mięso zmiel w maszynce. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj z odrobiną wywaru.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, również przepuść je przez maszynkę i zagnieć z mąką ziemniaczaną oraz wodą.
Z masy ulep kule, a ich środek wypełnij łyżeczką mięsnego farszu.
4. Tak przygotowane pyzy gotuj około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Przed podaniem okraś je podsmażoną słoniną.Źródło: Kurier TV