Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny kurczak z truskawkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 370
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 370
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Truskawki umyj, osusz i odetnij szypułki. Mięso pokrój w plastry i posól. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Zdejmij mięso z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia dolej białe wino. Doprowadź całość do wrzenia.
Zimną wodę wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej masę na patelnię z gorącym winem. Dopraw sos solą, piep rzem i szczyptą cukru. Wrzuć pokrojone truskawki i jeszcze raz zagotuj.
Ciepłe kotlety polej owocową zalewą. Podawaj z młodymi ziemniaczkami przybranymi miętą.Źródło: Kurier TV