Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone w piekarniku, podane z kaszą gryczaną i warzywami z patelni :)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 45
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1704
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 45
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1704
Składniki
Mięso płuczemy, przyprawy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny Następnie obsmażamy dokładnie z każdej strony, na patelni z odrobiną oliwy Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wodą, wrzucamy pokrojony drobno czosnek i kostkę mięsną. Wstawiamy do rozgrzanego do 230 st. piekarnika na ok. 1.5 godziny, co jakiś czas sprawdzając czy mięso jest miękkie. Po wyjęciu żeberek, dodajemy mąkę do zagęszczenia sosu. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i warzywami :) Smacznego :)