Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne rożki francuskie z serem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 125
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 125
Składniki
Rozmroź ciasto francuskie. Płaty lekko rozwałkuj, przetnij na dwa kwadraty, a następnie w poprzek na trójkąty.
Rozetrzyj w misce ser feta lub bryndzę, dopraw zmielonym czarnym pieprzem. Garśc igiełek świeżego rozmarynu (lub listków tymianku) opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.
Nałóż na trójkąt ciasta francuskiego łyżkę sera z ziołami. Zacznij zwijać od najszerszej strony. Posmaruj rożki żółtkiem wymieszanym z łyżką wody. Piecz w 200 st. C przez ok. 20 minut.Źródło: Olivia