Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne pieczarki z mielonym mięsem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
1Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj bułkę tartą, startą na tarce cebulę i przypraw farsz do smaku. 2Pieczarki umyj, osusz, wykrój nóżki. Kapelusze napełnij masą mięsną. Grzyby zanurzaj w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. 3W rondlu o grubym dnie rozgrzej dużą porcję oleju do głębokiego smażenia. Porcjami wkładaj pieczarki i smaż kilka minut ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami oraz surówką.
Porcje 10, 40 min, Cena 1,50 zł, Kalorie 450 kcal
Przepis przysłała Maria Smolarek z OstrzeszowaŹródło: Bella Relaks