Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ozorki wieprzowe odpowiednio przygotowane i podane z dodatkami że zwykłego obiadu potrafią uczynić prawdziwa ucztę.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 316
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 316
Składniki
Ozorki dobrze opłukać, obgotować i usunąć ślinianki. Przełożyć do świeżej wrzącej wody, dodać cebulę, wloszczyzne i przyprawy gotować powoli do miękkości Ozorków. Gdy ozorki są miękkie wyjąć je z rosołu delikatnie przestudzić poczym zdjąć skórę. Ozorki pokroić na plastry o grubości około 1 cm otoczyć że wszystkich stron w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i sosem chrzanowy. Gotowe SMACZNEGO!!!