Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne nadziewane ogórki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ogórki wyszoruj (jeśli mają grubą skórkę, cienko je obierz), przekrój wzdłuż na pół (wężowe także w poprzek). Wydrąż łyżeczką część z nasionami i posól ogórki w środku. Zostaw, by puściły sok, a następnie go wylej.
Twarożek rozdrobnij, połącz z jogurtem i posiekaną szynką.
Dołóż natkę pietruszki, startą marchewkę.
Dodaj startą lub posiekaną paprykę i zmiażdżony czosnek. Dopraw. Masę nałóż do wydrążonych ogórków i podawaj.Źródło: Świat kobiety