Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 880
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 411
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1176
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 880
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1883
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 411
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1176
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Składniki
(Do większej ilości mięsa zwiększyć proporcjonalnie marynatę.) Karkówkę lekko rozbić troszeczkę posolić, wszystkie składniki marynaty wymieszać Układać w naczyniu karkówkę i z każdej strony smarować marynatą ( nie żałować). Tak przygotowana karkówkę wstawić do lodówki (najlepiej na kilka godzin) Ułożyć na blaszce kawałki mięsa i piec ok. 30-40 min w temp. 160-180* pod przykryciem ( wystarczy przykryć folią aluminiową). Karkówkę podawać z opiekanymi ziemniakami i sałatka wedle uznania, ja podaje z sałata, pomidorami oliwkami z sosem winegret