Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 538
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1426
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 125
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Składniki
nietłusty kawałek karkówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny
mięso polać olejem rzepakowym, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso
po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje