Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia regionalna z Wielkopolski
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 69
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 69
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.
Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.