Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty suflet z szynką i serem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Posmaruj masłem 4 małe naczynia do pieczenia i wysyp je bułką tartą.
Wymieszaj w misce na jednolitą masę: purée ziemniaczane, mleko, ser oraz żółtka. Dodaj rozmrożony groszek i posiekane kawałki szynki. Dopraw do smaku.
Ubij białko i przełóż je delikatnie do wcześniej przygotowanej masy. Rozdziel ją równo do czterech foremek.
Umieść w piekarniku suflety i piecz je przez 30-35 minut, aż będą puszyste i złote. Podawaj od razu ze świeżą sałatą.Źródło: Olivia