Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszysty omlet z pieczarkami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1663
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1663
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
W dwóch miseczkach rozkłóć osobno po 3 jajka. Do każdej porcji dodaj po łyżce mąki pszennej oraz wody (ewentualnie mleka). Ubij na puszystą masę.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, drobno poszatkuj. Wsyp do miseczek z masą na omlet. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój je na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki, smaż ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wlej masę jajeczną, usmaż rumiany omlet. W ten sam sposób przygotuj drugi placek. Ogórek i pomidor umyj, pokrój w plasterki. Połącz keczup z majonezem, dopraw. Omlety napełnij pieczarkami. Podawaj z warzywami i sosem.
<strong>Monika Janosz, Międzybrodzie Bialskie, nauczycielka</strong>Źródło: Świat kobiety