Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste wytrawne babeczki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
W misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję też sól oraz pieprz mielony. Wbijam jajka, dolewam oliwę z oliwek. Energicznie mieszam na gładkie ciasto (najlepiej jest to robić drewnianą łyżką, ale można również wykorzystać mikser ustawiony na średnie obroty).
Do ciasta wsypuję czosnek niedźwiedzi, dodaję cebulkę prażoną oraz ser feta pokrojony w drobną kostkę. Delikatnie mieszam łyżką.
Silikonowe foremki do muffinek smaruję oliwą i wysypuję bułką. Napełniam je ciastem do 3/4 wysokości. Piekę 35-40 min w temp. 180 st. Gotowe babeczki wyjmuję z foremek, studzę na metalowej kratce. Dekoruję listkami natki.
ok. 60 min
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina