Puszyste racuchy z jablkami i marchewka bez drozdzy

Puszyste racuchy z jablkami i marchewka bez drozdzy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne racuchy jablko i marchewka-pycha!

Składniki

  • na 18 placków:
  • 350g maki,300ml maslanki lub kwasnej smietany,200ml mleka,3 jajka,1 lyzeczka proszku do pieczenia,
  • 150g startych jablek
  • 150g startej marchewki
  • 50g cukru pudru ,cukier waniliowy do posypania racuchów
  • olej do smazenia

Przygotowanie

  1. Do masslanki i mleka dajemy jajka i roztrzepujemy.Wlewamy do maki ,mieszamy na jednolita mase.Nastepnie dodajemy lyzeczke proszku do pieczenia,mieszamy.Dodajemy starte jablka i marchewke i mieszamy do polaczenia skladników.
    Na rozgrzanym oleju smazymy racuchy z obu stron.Nastepnie posypujemy cukrem pudrem z wanilia i zycze SMACZNEGO!

Składniki
  • na 18 placków:
  • 350g maki,300ml maslanki lub kwasnej smietany,200ml mleka,3 jajka,1 lyzeczka proszku do pieczenia,
  • 150g startych jablek
  • 150g startej marchewki
  • 50g cukru pudru ,cukier waniliowy do posypania racuchów
  • olej do smazenia
Składniki