Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te puszyste racuchy to prawdziwy hit w moim domu. Przepis dostałam kiedyś od mojej koleżanki i od tamtej pory są to najczęściej robione przeze mnie racuchy. Puszyste i delikatne, robione z dodatkiem mąki krupczatki i sody. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakują rewelacyjnie posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionego dżemu lub owoców.
miska, lyzka, patelnia, łopatka
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać cukier i dobrze wymiesza Następnie dodać maślankę lub kefir i ponownie dobrze wymieszać. Do miski przesiać obie maki oraz sodę wszystkie składniki połączyć mieszając. Jeśli ciasto na racuchy wyjdzie za gęste, można dodać więcej maślanki, kefiru lub mleka.
Na gorącą patelnię wlać łyżkę oleju i dobrze rozgrzać. Racuchy smażyć na gorącym oleju z obu stron, Gotowe racuchy podawać posypane cukrem pudrem lub z ulubionymi dodatkami