Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste placki z drobiową wkładką"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i odcedzam. Odstawiam, by ostygły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, po czym kroję na 8 cienkich plasterków. Każdy lekko rozbijam i oprószam solą. Smażę na rozgrzanym maśle na rumiano. Ser drobno trę, cebulę drobno siekam.
Ugotowane ziemniaki trę na grubej tarce, mieszam z cebulą, serem oraz jajkiem. Dodaję mąkę i posiekane zioła. Przyprawiam solą oraz pieprzem. Szybko zagniatam ciasto. Każdy plasterek mięsa oblepiam ciastem. Racuchy smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Dekoruję pomidorkami oraz natką. Podaję gorące.Źródło: Tina