Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste minipizzerinki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 247
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10011
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę wsyp do miski, dodaj sól, rozkruszone drożdże oraz przyprawy. Zrób wgłębienie, wlej oliwę z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.
Wyrób ciasto, dodając stopniowo resztę wody z mlekiem.Odstaw w ciepłe miejsce.
Po godzinie rozwałkuj placek i wytnij szklanką koła.
Na każdy kawałek nałóż plaster pomidora, pokrojoną cebulę, kiełbasę, oliwki i ser.
Pizzerinki wstaw na 20 mi- nut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Gotowe posyp świeżym oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax