Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta pizza ze szpinakiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Mąkę przesyp do miski. Dodaj mleko, olej, jajko oraz sól i bazylię. Zagnieć sprężyste ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Gotowe rozwałkuj, a brzegi pozostaw szersze i posmaruj je białkiem. Umieść blat pizzy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Na oleju zeszklij doprawiony solą i pieprzem szpinak. Rozłóż go na pizzy razem z kawałkami fety. Pokryj plasterkami jajek, pieczarek i kiełbasy.
Piecz pizzę 20 minut w 180°C. Chwilę przed wyjęciem posyp startym serem.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax