Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wspaniały dodatek dodań głównych.

Składniki

  • 800 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • mielona gałka muszkatołowa
  • pieprz biały mielony
  • sól

Przygotowanie


  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.

    Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej.

    Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.

Komentarze do przepisu (8)

ciacho50 11 marca 2016
Nie trzeba mnie namawiać; )wspaniałe połączenie.
Futka 12 marca 2016
Pychotki :)
BEATA1978 12 marca 2016
suuuper :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 800 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • mielona gałka muszkatołowa
  • pieprz biały mielony
  • sól
Składniki