Puree ziemniaczane z musztardą francuską

Puree ziemniaczane z musztardą francuską
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Puree ziemniaczane z ziarnami gorczycy to wspaniały dodatek do dań mięsnych i podrobów. Kilka prostych składników tworzy wyjątkowy smak.

Składniki

  • Ziemniaki - 1kg
  • Masło - 1 łyżka
  • Mleko - 5 łyżek
  • Musztarda francuska - 3 łyżki
  • Sól

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i ugniatamy dokładnie tłuczkiem. Mleko z masłem podgrzewamy i wlewamy do gorących ziemniaków. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą do smaku.

Komentarze do przepisu (6)

Dariusz-D 30 listopada 2021
Super pomysł. Do czego Pani podaje takie ziemniaczki?
(Nie wiem , czy jesteśmy po imieniu.... byłoby mi bardzo... Czytaj całość »
Super pomysł. Do czego Pani podaje takie ziemniaczki?
(Nie wiem , czy jesteśmy po imieniu.... byłoby mi bardzo miło :-) )
Pomyślałem teraz że z żeberkami fajnie się by skomponowało....
Wanessa 30 listopada 2021
Gratuluję pomysłu, fajny przepis
fafiatko 07 grudnia 2021
A to ciekawe! musze wyprobowac.
ps. ladne zdjecie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ziemniaki - 1kg
  • Masło - 1 łyżka
  • Mleko - 5 łyżek
  • Musztarda francuska - 3 łyżki
  • Sól
Składniki