Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pumpernikiel z tatarem z łososia"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 15 minut.
Oczyszczonego i osuszonego łososia posiekaj ostrym nożem w drobną kostkę, jak na tatara. Na patelni upraż sezam. Posiekaną rybę dopraw olejem sezamowym, ziarnami sezamu i sokiem z limonki. Każdy krążek pumpernikla możesz przygotować inaczej: – posmaruj go serkiem, na to połóż porcję tatara i udekoruj szczypiorkiem; – nałóż tatara i obsyp minikanapkę orzeszkami wasabi; – połóż na pumpernikiel plasterki marynowanego imbiru, na to nałóż porcję łososia; – posyp tatara listkami kolendry, cienkimi plasterkami rzodkiewki lub krążkami pora.Źródło: Twój Styl