Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z soczewicy to świetna alternatywa dla tych przygotowanych z mięsa. Są pyszne i sycące, a podane z prostą sałatką na bazie rukoli i pomidorków koktajlowych są znakomitym pomysłem na obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Soczewicę ugotuj do miękkości. Następnie zblenudj na gładką masę.
Cebulę bardzo drobno pokrój i zeszklij na łyżeczce oleju. Natkę pietruszki posiekaj.
W misce umieść zblendowaną soczewicę, jajko, cebulę, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy formuj pulpeciki o wielkości orzecha włoskiego.
Wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.
Rukolę zmieszaj z porwanymi na mniejsze części listkami sałaty lodowej i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Gotowe pulpeciki serwuj z sałatką z rukoli i pomidorów.