Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne pulpeciki urozmaicone zielonymi warzywami ,to doskonałe danie obiadowe.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku .Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.Ser utrzeć na tarce o grubszych oczkach.Mięso ,ser ,kajzerkę,jajko włożyć do miseczki doprawić solą , pieprzem,dokładnie wymieszać.
Uformować pulpeciki.
Brokuła rozebrać na różyczki,ugotować 3 min.Cebulę pora cukinię pokroić w kostkę .Pietruszkę ściąć.
W brytfance rozgrzać olej obsmażyć pulpeciki z każdej strony, wyjąć.Do oleju gdzie smażyły się pulpeciki dodać cebulę ,cukinię , pora ,smażyć 5 min.Dodać pulpeciki, podlać wywarem,całość dusić 15 min.Dodać brokuła ,zaprawić śmietaną ,całość gotować 3 min posypać pietruszką.