Pulpety z pietruszką

Pulpety z pietruszką
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki

Składniki

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 dymki
  • 2 jajka
  • bułka namoczona w mleku
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • większy pęczek natki pietruszki
  • Zioła prowansalskie
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku.
    Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa.
    Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.

  2. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.

  3. Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości.
    Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu.
    Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań.
    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 dymki
  • 2 jajka
  • bułka namoczona w mleku
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • większy pęczek natki pietruszki
  • Zioła prowansalskie
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
Składniki