Mięso z rosołu zmielić lub zblendować wraz z marchewką.
Dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajka,bułkę tartą,pieprz i sól,sos sojowy.
Mięso dobrze wyrobić,wtedy lepiej robią się pulpety.
Rozgrzać tłuszcz na patelni,Każdy pulpecik obtoczyć w mące i kłaść na patelnię.
Obrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia.
Usmażone pulpety,zdjąć z patelni,a na pozostały tłuszcz,dać łyżkę mąki i zrobić zasmażkę.
Do rondla wlać bulion,zagotować.Na gotujący wsypać posiekany koperek i cebulkę dymkę.Dodać lubczyk.Zrobić zaczepkę z dwóch łyżek mąki i odrobiny zimnej wody.Wlać do sosu i mieszać by nie zrobiły się grudki.Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na koniec dodać łyżkę chrzanu,wymieszać i teraz dopiero dać pulpety.
Zagotować i wyłączyć ogień.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Smacznego życzę!
Komentarze do przepisu (24)
*Przejdziesz do wersji klasycznej