Pulpety z mięsa mielonego z suszonymi pomidorami

Pulpety z mięsa mielonego z suszonymi pomidorami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Pyszne pulpety z mięsa mielonego wieprzowego z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią /przyprawa/. Wspaniale smakują zarówno na ciepło jak i zimni i ciekawie się prezentują.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 70 dag
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • bulion 200 ml
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią /przyprawa/ 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą mieszamy z suszonymi pomidorami i wlewamy porcjami ciepły bulion - wlewamy tyle ile wchłonie bułka tarta i suszone pomidory i odstawiamy na kwadrans.
    Do namoczonej bułki tartej z suszonymi pomidorami dodajemy mięso mielone, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy klopsiki. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju.

Komentarze do przepisu (8)

ekspresjawkuchni 06 stycznia
Ciekawy przepis, pulpety wyglądają bardzo apetycznie :)
KulinarnaChwila 06 stycznia
Pyszotka:)
fafiatko 06 stycznia
Ale musialy byc smaczne, widzialam ta przyprawe i mnie do niej zachecilas.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone wieprzowe 70 dag
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • bulion 200 ml
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią /przyprawa/ 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
Składniki