Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z indyka w sosie marinara"
Składniki
Mięso mielone z indyka dokładnie wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, jednym przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz naturalną przyprawą do kurczaka łagodnego. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Usmaż na niej drobno pokrojoną cebulę i drugi, posiekany ząbek czosnku. Na patelnię wlej pomidory z puszki, wsyp cukier, świeżo zmielony pieprz. Całość duś przez 15 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Z farszu drobiowego uformuj pulpety. W środek włóż kawałek sera mozzarella.
Następnie przełóż je do sosu marinara na patelnię. Duś mięso pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je tak, aby ze wszystkich stron były rumiane. Pulpety podawaj z piure, polane sosem.Źródło: Na żywo