Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety z fetą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Składniki
Cebulę kroję i smażę na oleju, dodaję włoszczyznę i smażę około 3-4 minut.
Mięso mieszam z ugotowanym ryżem, dodaję przyprawy, natkę, pokrojoną paprykę i warzywa. Wyrabiam.
Z masy formuję kulki. W środek wkładam małą kostkę fety. Pulpety układam w naczyniu żaroodpornym.
Sos pomidorowy: mąkę mieszam z mlekiem, dodaję śmietankę, przecier pomidorowy oraz sól.
Pulpety zalewam sosem pomidorowym, następnie bez przykrycia wkładam do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C, na około 40 minut (włączam zawsze grzanie dolne i górne).
40 min
Porcja 325 kcal
Przepis na 6 porcjiŹródło: Kobieta i życie