Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki wieprzowe z fasolką szparagową i pieczarkami w sosie śmietanowym z dodatkiem kaszy gryczanej. Pyszne i pożywne danie.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 52
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 52
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, dodać jajko i troszkę bułki tartej, dobrze wymieszać i uformować małe kuleczki. Fasolkę szparagową ugotować, pieczarki pokroić na talarki i podsmażyć na patelni. Do pieczarek przełożyć fasolkę, wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą, pieprzem, octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Pulpeciki usmażyć na osobnej patelni a następnie przełożyć do sosu i wszystko wymieszać. Podawać z kaszą, ewentualnie z ryżem lub ziemniakami. Pulpety można zjeść również bez dodatków. SMACZNEGO!!!