Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety wieprzowe podane z kapustką brukselką, polane sosem koperkowym.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 203
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 254
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 424
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 203
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 254
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 424
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, cebulę, pieprz, czosnek, bułkę tartą, koper, natkę pietruszki, jajko i wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Z wyrobionego mięsa formujemy 12 pulpetów.
W garnku zagotowujemy litr wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową i przyprawami. Do gotującego się wywaru dodajemy koper, natkę pietruszki, kapustki brukselki i pulpety, gotujemy do miękkości, około 20 minut.
Jeżeli kapustki i pulpety będą miękkie doprawiamy sos do smaku.
Zagęszczamy go mąką i zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, ugotowane odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy.
Ziemniaki wkładamy na talerze, układamy po 6 pulpetów, po 5 kapustek i wszystko polewamy sosem. Możemy całość posypać koperkiem. Smacznego !!!