Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pulpety z mięsa wołowego, do tego makaron paccheri rigati i ser pecorino
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1268
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1268
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Na dużej patelni zeszklić na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę z dodatkiem plasterków czosnku i płatków chili. Następnie dodać pomidory i oregano, gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie namoczyć w mleku chleb, odcisnąć. W dużej misce wymieszać mięso, odciśnięty chleb, cebulę startą na najdrobniejszych oczkach tarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Formować niewielkie pulpety, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
Pulpety włożyć do sosu pomidorowego, przykryć i gotować przez 8-10 minut na średnim ogniu kilkakrotnie obracając je w trakcie gotowania.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, dodać do sosu. Podawać posypane tartym serem pecorino.