Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i delikatne pulpety w sosie koperkowym. To propozycja na prosty i smaczny obiad dla całej rodziny.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Składniki
Bułkę rozkruszamy i namaczamy w mleku. Do miski dodajemy mięso, jajko, namoczoną bułkę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i formujemy pulpety wielkości małych kurzych jaj. Jeżeli masa będzie za rzadka to dodajemy trochę bułki tartej.
Do garnka wlewamy bulion warzywny. Dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie lekko zwiększamy moc palnika i dodajemy uformowane pulpety. Gotujemy kolejne 15 minut.
Śmietanę łączymy z mąką i dodajemy małą chochlę wywaru delikatnie mieszając. Przelewamy całość do garnka. Na koniec dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotujemy i nasze pulpety w sosie koperkowym są gotowe… Smacznego