Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sos koperkowy, mój mąż nie znosi wszystkiego, co zawiera koperek. Cóż było robić? Pulpety w dwóch sosach... każdy znajdzie coś dla siebie.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Składniki
Pulpety: W garnku nastawić 2 l wody, lekko ją osolić. Mięso mielone wymieszać dokładnie z żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formować niewielkie pulpeciki, które następnie należy wrzucić na gotującą wodę. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut. Sos koperkowy: Koperek umyć, drobno posiekać, zalać wodą (500 ml), zagotować. Mąkę utrzeć ze śmietaną, rozprowadzić odrobiną wody. Zawiesinę wlać do sosu. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos grzybowy: Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Gdy grzyby będą miękkie, należy je połączyć z cebulą (oczywiście nie odlewać wywaru spod grzybów), wymieszać, dodać zawiesinę z mąki i śmietany, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.