Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety rybne z sosem koperkowym"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Składniki
Rybę rozmrażamy i mielimy. Korzeń pietruszki i seler siekamy w bardzo drobną kostkę i smażymy na chrupko na jednej łyżce masła. Natkę pietruszki drobno siekamy nierdzewnym nożem. Rybę, jajko, bułkę tartą, smażone warzywa i natkę wyrabiamy. Z masy toczymy w rękach kulki. Wrzucamy do gotującego się wywaru z jarzyn, gotujemy 15 minut, wyjmujemy. Wywar przecedzamy. Studzimy.
Zimny wywar mieszamy z łyżką mąki, doprowadzamy do wrzenia, chwilkę gotujemy. Zestawiamy z ognia, dodajemy drugą łyżkę masła, śmietanę. Mieszamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety, by się zagrzały.
Podajemy posypane gałązkami koperku na przykład z ziołowymi grzankami, ryżem ugotowanym na sypko, frytkami lub kaszą pęczak.
Wartość odżywcza jednej porcji: 438 kcal, Białko: 16 g, Tłuszcz:13 g, Węglowodany: 32,5 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 złŹródło: Rewia