Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety rybne z ostrą papryczką"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2192
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 141
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2192
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 141
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Zmiel w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Szynkę, paprykę i papryczkę piri piri pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce, natkę drobno posiekaj.
W dużej misce połącz rybę, podsmażoną cebulę, szynkę, papryki, ser, natkę, sok z cytryny. Całość przypraw solą i pieprzem.
Masę wyrabiaj dłonią, formuj kotlety. Obtocz w bułce i smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Kotlety podawaj z sałatką z sałaty i pomidorów.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień