Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Filety rozmroź, dokładnie wyciśnij wodę i zmiel razem z małą, obraną i posiekaną cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą, i przyprawy. Wyrób gładką masę.
Zagotuj 1 l osolonej wody. Wrzuć do wrzątku uformowane i uprzednio obtoczone w mące pszennej pulpety. Gotuj ok. 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch.
Wyjmij rybne kuleczki, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotuj do miękkości i zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Ponownie włóż na chwilę pulpety, doprowadź do wrzenia i podawaj.Źródło: Telemax