Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa oraz warzyw tworzy pyszne i aromatyczne danie.
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa . jajko wybić dodać do przygotowanych składników.
Dokładnie wymieszać, uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz obsmażyć z każdej strony. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek, ułożyć cebulę i paprykę.
Na nich pieczarki, doprawić solą i pieprzem.
Następnie ułożyć cukinię, doprawić ziołami prowansalskimi.
Na warzywach ułożyć pulpety.
Boczek pokroić w cienkie plastry, nakryć pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 30 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.