Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Kromkę chleba moczymy w bardzo gorącej wodzie przez około 2-3 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do mięsa mielonego razem z pokrojoną w kostkę i lekko podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą, przyprawą do zup i pieprzem.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Z przygotowanej masy formujemy małe kuleczki.
Gotowe mięsne kulki gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez około 5-6 minut na średnim ogniu od momentu wypłynięcia na wierzch.
Ugotowane pulpety odcedzamy i układamy na talerzu.
Możemy je polać sosem grzybowym lub koperkowym z dodatkiem ziemniaków lub kaszy gryczanej i surówki, ale mojej małej najlepiej smakują bez dodatków. Smacznego !!!