Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety na kuskusie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3,70 zł
Kuskus wsyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać centymetr powyżej powierzchni kaszy). Wkrusz kostkę bulionową, przemieszaj całość widelcem. Odstaw kuskus pod przykryciem do napęcznienia (ok. 10 minut).
W tym czasie szczypiorek umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, niezbyt drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe opłucz, przekrój na połówki.
Mielone mięso z indyka wymieszaj w osobnej misce razem z obraną i drobno poszatkowaną cebulą, jajkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj 1-2 łyżki bułki tartej. Z powstałej masy formuj małe pulpeciki. Smaż je na patelni z rozgrzanym olejem na złotobrązowy kolor.
Napęczniały kuskus wymieszaj ze szczypiorkiem oraz pomidorkami. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Pulpety nadziej na patyczki do szaszłyków. Podawaj na kaszy. Danie możesz odgrzewać w piekarniku.Źródło: Świat kobiety