Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety na brokułach"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Cebulę zetrzeć i dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Podzielić na 5 części i uformować kulki.
Obtoczyć pulpety w mące i wrzucić do wrzącego bulionu. Gotować ok. 10 minut. Pulpety wyjąć, a do powstałego wywaru dodać śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Ugotować do miękkości i zmiksować. Do sosu dodać sok z połowy cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Sos wylać na półmisek, ułożyć na nim pulpety, udekorować plasterkami cytryny i koperkiem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium