Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Jedną cebulę drobno kroimy, szklimy na niewielkiej ilości oleju i razem z odciśniętą z mleka bułką wrzucamy do mięsa. Dodajemy jajko, starty żółty ser i musztardę.
Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na masę. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Drugą cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i razem z zalewą i koncentratem pomidorowym dajemy do cebuli.
Mieszamy, chwilkę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do sosu wkładamy pulpeciki, podgrzewamy, podajemy.Źródło: Rewia