Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi kotletów mielonych ....... oddetchniij od tradycyjnej wersji i spróbuj proponowanych przeze mnie :-) wyśmienite z kaszą i ćwikła :)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Z mięsa, jaja, namoczonej bułki wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy sól i pieprz i poszatkowany koperek - do smaku. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mieszamy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie płuczemy i obieramy pieczarki. Kroimy w pół – plasterki. Przesmażamy na maśle. Z mięsa formujemy małe pulpeciki. Ręce zwilżając po każdym wodą wtedy nie przykleja się do nich mięso. Gdy pieczarki puszcza sok, wrzucamy do nich pulpety chwilę razem dusząc. Gdy woda odparuje dodać trochę masła i jeszcze chwilę razem smażyć. Gdy się lekko zrumienią, dodajemy zawiesinę z bulionu i mąki, zagotować. Dodać przyprawy sól pieprz.. Gotujemy kilka minut na małym ogniu po przykryciem. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt i posiekany koperek. Ja podaję pulpety z kaszą jaglana i ćwikłą :)