Pulpety gryczano-pieczarkowe

Pulpety gryczano-pieczarkowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Super dodatek do obiadu.

Składniki

  • Kasza gryczana 1 szklanka
  • Masło 1 łyżka
  • Pieczarki 30 dag
  • Jajo kurze 3 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • otręby pszenne
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować z dodatkiem masła. Po ostudzeniu kaszę zmielić, dodać obrane, starte pieczarki, jajka, i przyprawy do smaku.Wyrobić dokładnie masę, formować pulpety, obtaczać w otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Składniki
  • Kasza gryczana 1 szklanka
  • Masło 1 łyżka
  • Pieczarki 30 dag
  • Jajo kurze 3 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • otręby pszenne
  • olej do smażenia
Składniki