Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi trochę ryżu z poprzedniego dnia i chciałam go jakoś wykorzystać. Dodałam go do zmielonej piersi kurczaka, a żeby nie było nudno, dołożyłam jeszcze utartą marchewkę. Do tego sos pomidorowy i powstał pyszny obiad.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Składniki
Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy i wymieszać
Uformować małe pulpety i obtoczyć w bułce tartej. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Kiedy pulpety się smażą, przygotować sos. W garnku zagotować bulion i przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Do gotującego sosu, wrzucić usmażone pulpety. Gotować na małym gazie, około 15 minut. Sos można zagęścić, nie wielką ilością mąki, wymieszanej z wodą. Pulpety podałam z kluskami kładzionymi.