Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety drobiowe z mozzarellą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój mozzarellę na 8 cieniutkich plasterków.
W dużej misce wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, cebulę, jajko i bazylię. Przypraw do smaku.
Z masy uformuj małe podłużne pulpety. Na wierzchu każdego ułóż plasterki mozzarelli. Zawiń pulpety w plasterki boczku (ewentualnie zepnij wykałaczkami).
Przełóż pulpety do naczynia żaroodpornego (stroną z serem do góry). Piecz ok. 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą i bagietką.Źródło: Olivia