Pulpety drobiowe w sosie koperkowym.

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatne mięso drobiowe z piersi kurczaka i udźca indyka,w pysznym sosie. Mięso rozpływa się w ustach:)

Składniki

  • 600g piersi kurczak
  • 600 g udźca z indyka
  • 1 cebula 2 jajka,mała bułka
  • koperek 2 pęczki,miałam mrożony
  • gałązka mrożonego lubczyku,lub suszony
  • pieprz,sól
  • mąka do obtoczenia pulpetów plus łyżka do sosu
  • śmietana 18 % 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Mięsa zmielić,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,2 jajka,posiekany lubczyk,podsmażoną cebulę,pieprz i sól do smaku.
    Wyrobić mięso ma odchodzić od dłoni.

    Nawilżonymi dłońmi formować pulpety ,obtoczyć w mące i wrzucać na gotujący bulion.

    Gotować 10 min.

    Pulpety wyjąć,,odlać tyle bulionu ile chcemy sosu,zrobić z mąki zaczepkę
    dodać posiekany koperek oraz śmietanę zahartowaną odrobinie sosu.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (15)

Nevermore 05 kwietnia
No jakbym sobie mógł dziś darować taki przepis ;) Kurczak, indyk ... wiesz, że Lwy to lubią ... skorpiony w... Czytaj całość »
No jakbym sobie mógł dziś darować taki przepis ;) Kurczak, indyk ... wiesz, że Lwy to lubią ... skorpiony w domu też :D
Pyszne jedzonko :)
kuchmariola63 06 kwietnia
Pychotka :)
KulinarnaChwila 06 kwietnia
Super przepis:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600g piersi kurczak
  • 600 g udźca z indyka
  • 1 cebula 2 jajka,mała bułka
  • koperek 2 pęczki,miałam mrożony
  • gałązka mrożonego lubczyku,lub suszony
  • pieprz,sól
  • mąka do obtoczenia pulpetów plus łyżka do sosu
  • śmietana 18 % 3 łyżki
Składniki