Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety drobiowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Składniki
<strong>Przepis przysłała Weronika Chilmon z Raciborza</strong>
Kurczaka i czosnek zmiel. Dodaj kaszę mannę, jajko i 100 ml śmietany, wymieszaj, przypraw maggi, majerankiem, solą i pieprzem, wyrób. Odstaw na 15 minut. Z mięsa uformuj pulpety. Bulion zagotuj w rondlu. Włóż pulpety, gotuj 8-10 minut. Wyjmij.
Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por oczyść, pokrój w półplasterki. Masło stop w rondlu, włóż warzywa, podsmaż. Duś, dolewając wywar z gotowania pulpetów.
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj resztę śmietany oraz chrzan, wymieszaj. Przypraw maggi, gałką muszkatołową, solą i pieprzem (ew. zagęść mąką). Włóż pulpety, podduś.Źródło: Chwila dla Ciebie