Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
ugotować ryz i wystudzić,mięso zemleć,dodać startą marchewkę,czosnek,zioła ,sól i pieprz,jajko,posiekany drobno koper i wszystko dokładnie wymieszać
kapustę pokroić w gruba kostkę,dodać kucharek,liście laurowe i ziele angielskie,wlać trochę wody (kapusta puści sok) i gotować na wolnym ogniu,dodać pokrojoną marchewkę
z mięsa formować pulpety i wkładać do garnka z kapustą,dusić na małym ogniu
koncentrat wymieszać z kilkoma łyżkami wody dodać pieprz i pół łyżeczki cukru,wlać do garnka,delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu około 30 minut na koniec dodać do garnka kilka listków świeżej bazylii