Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki z mięsa wieprzowego"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20554
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20554
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10110
Składniki
Oczyść i drobniutko pokrój por, dodaj do mięsa. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą, kapary. Wymieszaj i przypraw masę. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je na rumiano na oleju.
Oczyść i pokrój paprykę. Przełóż do malaksera. Włóż pomidory z zalewą i zmiksuj . Przełóż do rondelka i zagotuj sos. Włóż listek laurowy, czosnek oraz pulpeciki. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Przypraw danie do smaku. Podaj z makaronem, ryżem lub kaszą jęczmienną. Posyp posiekaną natką lub kolendrą. Przed smażeniem możesz pulpeciki obtoczyć w mące. Do ich przyrządzenia możesz użyć mięsa drobiowego.
<strong>Porcje 4. 45 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 342 kcal.</strong>
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Takie jest życie